Stel uw vraag Tender selectie advies 

Omnichannel klantcontact software

Evolve IP, Partner in klantcontact

Bezoek website

Omnichannel klantcontact software uit de cloud

Overtref de verwachtingen van uw klant

Iedere klant wil het gevoel hebben herkend en gekend te worden wanneer zij contact heeft met uw organisatie. En als u uw klant (her)kent kunt u haar verwachting overtreffen. Met de omnichannel klantcontact software van Evolve IP stelt u uw gehele organisatie in staat om een omnichannel klantervaring te bieden. U kunt uw serviceniveau afstemmen op de klant en het maximale rendement halen uit ieder contact. Ongeacht waar of hoe dit plaatsvindt, in het contact center, op kantoor, in een filiaal of onderweg, via de telefoon, e-mail of chat, op uw initiatief of dat van uw klant.

Een goed gesprek begint al voor de telefoon overgaat.

Geen dure investeringen, altijd up-to-date

Met Cloud Contact Center van Evolve IP hoeft u zelf niet te investeren in hardware en software. Ook hoeft u niet nu al te beslissen wat u de komende 5 jaar nodig denkt te hebben. Bij Evolve IP kunt u starten met de functionaliteit die u vandaag nodig heeft. Vervolgens groeien wij met u mee.

Slimme bereikbaarheidsoplossingen uit de cloud

Cloud Contact Center van Evolve IP

Evolve IP biedt met haar Cloud Contact Center platform een krachtige omnichannel klantcontact oplossing. Met de agent interface kan elke vorm van klantcontact worden afgehandeld.

Bekijk meer

Self service software van Evolve IP

Evolve IP biedt u met slimme IVR software en klantherkenning de mogelijkheid onnodige gesprekken te voorkomen en tijd over te houden voor echt waardevolle contacten.

Bekijk meer

SaaS telefonie van Evolve IP

Direct besparen op uw telefoniekosten? Met SaaS telefonie van Evolve IP bespaart u direct op uw gesprekstarieven. Want u betaalt alleen voor wat u gebruikt.

Bekijk meer

Nieuws van Evolve IP

Whitepaper: De 8 belangrijkste KPI's voor uw contact center op afstand

Veel bedrijven en consumenten zitten met vragen. Maar hoe managet u het contact center terwijl het grootste deel van uw personeel thuiswerkt?

Download whitepaper

Bellen met Microsoft Teams: PABX-integratie

Door telefonie toe te voegen aan Teams bespaart u kosten en bent u optimaal bereikbaar. Ontdek de 10 essentiële functies en haal het maximale uit Microsoft Teams.

Bekijk meer

Hoe ondersteunt uw organisatie veilig én productief thuiswerken?

Uw collega’s, vrienden en klanten werken op dit moment vanuit huis. Dit hoeft echter niet te betekenen zij hun werk minder goed kunnen doen. Krijg inzicht om dit optimaal te optimaliseren!

Download E-book

Whitepaper: voorspellend klantcontact

Met behulp van deze checklist kunt u bepalen in hoeverre uw contact center klaar is om klantcontact te voorspellen.

Download whitepaper

Omnichannel klantcontact: een afgestemde ervaring voor de klant

Verbeter uw klantervaring en blijf de concurrentie voor. Evolve IP neemt u mee in het onderzoek naar de verscheidenheid van multichannel, multimodaal en omnichannel klantcontact.

Download whitepaper

Direct contact

Omnichannel klantcontact software uit de cloud waarmee u de verwachtingen van uw klanten gaat overtreffen.

Tijd voor een goed gesprek?
Bel 088 - 428 31 11 of stuur een e-mail.

Vraag een demo aan

Bezoek onze website

Vraag het aan Evolve IP, De GespreksPartner in klantcontact

Aanhef *