Stel uw vraag Tender selectie advies 

Klantcontact analyse

Best practices in klantcontact management

Doe meer met minder is vaak het devies voor de Customer Service Manager of de Contactcenter Manager. Met andere woorden: verbeter de dienstverlening aan je klanten, maar bespaar tegelijkertijd ook op de kosten in het callcenter. Het lijkt soms een ’mission impossible’.

Is het überhaupt nog wel mogelijk om efficiëntere en betere klantenservice te verlenen met bestaande middelen en mensen?

In de ervaring van de consultants van Cumula blijkt het vaak toch goed mogelijk om verbeteringen te realiseren in de klantcontact processen met een meer doelmatige inzet van uw huidige mensen en middelen. Op basis van een groot scala aan ervaringen in vele klantcontact- en callcenters kent Cumula de best practices in klantcontact management door en door. Hoe u omgaat met klantcontacten?

De Cumulatieve Klantcontact Analyse geeft snel inzicht!

Om u daarmee kennis te laten maken biedt Cumula u een integrale analyse van uw klantcontactprocessen. Wij noemen dat de Cumulatieve Klantcontact Analyse. Het maken van zo’n rapport is niet kosteloos, maar de kosten zijn wel zéér laag. Met deze aanpak krijgt u snel inzicht in hoe efficiënt en effectief uw organisatie nu omgaat met klantcontacten en waar de verbeterpunten liggen.

Klantcontact analyse op de drie belangrijkste pijlers

De klantcontact analyse richt zich op de drie belangrijkste pijlers van uw klantcontact organisatie: mensen, processen en techniek. Op pragmatische wijze licht Cumula alle belangrijke facetten van klantcontact in uw organisatie door.

Door middel van interviews en analyse en evaluatie van uw belangrijkste processen en technische middelen krijgt u snel in beeld waar uw organisatie nu staat. En belangrijker nog: met welke maatregelen kunt u de efficiency en effectiviteit van uw klantcontacten verbeteren

Van kanaalstrategie, KPI's tot rapportages en scripting

Uw kanaalstrategie, uw KPI’s en rapportages, uw plannings- en forecasting-processen, traffic management, training, werving en selectie, routeringen en scripting. Ook het gebruik van de technische hulpmiddelen is een belangrijk aandachtspunt. Zijn ze ondersteunend aan de processen, gebruikersvriendelijk en voldoen ze aan de wensen en eisen van de organisatie? Wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die ze bieden?

Direct een overzicht met hands-on verbeterpunten

De consultants van Cumula  leveren een overzicht op van de verbeterpunten en een pragmatisch advies hoe de verbeteringen snel te behalen zijn, natuurlijk zo veel mogelijk met bestaande mensen en middelen. Met dit adviesrapport, dat wij voor een zeer scherp tarief kunnen aanbieden, zult u in staat zijn om een effectief plan van aanpak te maken en snel verbeteringen door te voeren in uw klantenservice.

Meer weten of aanvragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de tarieven van de Cumulatieve Klantcontact Analyse? Neem dan contact op met Cumula, bel direct 0348 488 664 en vraag naar David Essink of Jolande Valk of stuur een e-mail naar info@cumula.nl.

Direct contact

Ervaren consultants voor het optimaliseren van klantcontact en contact centers.

Meer weten?
Bel 0348 - 488 664 of stuur een e-mail.

Bezoek onze website

Vraag het aan Cumula

Aanhef *