Stel uw vraag Tender selectie advies 

Voorspelling: markt UC zal met 39 procent groeien

Geplaatst op 8 mei 2009

De Europese markt voor Unified Communications was in 2008 2,6 biljoen dollar (2,0 miljard euro) waard, en zal naar verwachting doorgroeien met 30 procent tot een waarde van 13,5 biljoen dollar in 2013. Dat blijkt uit onderzoek van IDC. “Daarmee is UC een van de lichtpuntjes in de verder moeilijke technologiemarkt”.

“In zo’n harde markt, waar de uitgaven sterk zijn gedaald, is er een sterke kans voor oplossingen die uitgaven op de korte termijn kunnen terugdringen”, stelt Chris Barnard, onderzoeksdirecteur bij IDC. “Dit betekent dat UC, inclusief ‘video en audio conferencing’ en samenwerkingsoplossingen, een van de weinige technologieën zal zijn die zal groeien tijdens de recessie.”

Verder ziet IDC dat in Europa, naast de kostenbesparingen, de milieufactor een grote motor is achter de groei van Unified Communications. “Niet alleen kan UC de reiskosten doen verminderen, het verkleint ook de ecologische footprint van een bedrijf”, stelt Barnard.

De studie van IDC, genaamd ‘European Unified Communications Market, 2008–2013', kan worden besteld via de website www.idc.com. Op 12 november organiseert IDC een Enterprise Communications Conference in Amsterdam.

Bron: Telecommerce