Stel uw vraag Tender selectie advies 

De beste Callcenter, Klantcontact en Telemarketing trainingen & opleidingen

Voor medewerkers en managers

Succesvolle organisaties zijn uitblinkers in klantcontact. Maar hoe zorgt u ervoor dat al uw managers en medewerkers dit naar de klant kunnen overbrengen? Zijn er naast uw vaste callcenter managers, supervisors, teamleiders en agents nog andere afdelingen waar contact met klanten wordt onderhouden? Hoe kunt u ervoor zorgen dat nieuwe (contact center) medewerkers weten hoe zij om moeten gaan in het contact met uw klanten? Gelukkig zijn er een aantal gespecialiseerde opleiders en trainingsbureaus in Nederland die uw menselijk kapitaal écht verder weet te brengen in het bereiken van de optimale klantbeleving. Voor het gemak geven we hieronder alvast meer informatie over enkele succesvolle opleidings- en trainingsprogramma's.

Alles voor het beste klantcontact.

Bent u benieuwd welk trainings- of opleidingsprogramma voor uw organisatie de juiste is? Heeft vragen op welke wijze u uw medewerkers en managers verder kunt brengen in klantcontact? Klantgemak maakt het u graag gemakkelijk. U kunt uw vraag vrijblijvend stellen via het getoonde formulier of bel tijdens werkdagen 079 - 343 66 61. Wij helpen u graag.

Direct contact

Als een klant wordt gehoord, wordt een klant een blije klant. Maar wie levert de tools, mensen en middelen om dat mogelijk te maken? Vraag het aan Klantgemak!

Stuur een e-mail

Vraag het aan Klantgemak

Aanhef *