Stel uw vraag Tender selectie advies 

Multichannel contactcenter

Teleperformance Nederland

Bezoek website

Multichannel contact center Teleperformance Nederland

Uw telesales of helpdesk uitbesteden?

Teleperformance is wereldwijd marktleider in de outsourcing van multichannel klantcontact en contactcenterdiensten. Ruim 183.000 Teleperformers ondersteunen prominente merken met customer service, customer care, technische dienstverlening, backoffice-, retentie- en incassowerkzaamheden in de B2B en B2C markt. Zij verbinden mens en merk via voice, webcare en face op 270 locaties in 62 verschillende landen. Teleperformance heeft jaarlijks contact met 35% van de wereldbevolking in vrijwel alle talen en onderhoudt een duurzame relatie met haar partners.

Maximale klanttevredenheid tegen minimale kosten

De kracht van de Teleperformance bestaat uit een mix van internationale expertise en het delen van wereldwijde best practices, aangevuld met grondige lokale marktkennis. Hierdoor kan Teleperformance zeer effectieve, op de markt toegesneden adviezen en oplossingen bieden. Ons doel is de ROI van onze opdrachtgevers te optimaliseren, door maximale klanttevredenheid in klantcontact te leveren tegen minimale kosten.

Bezoek onze website

Gepassioneerde klantcontact medewerkers

In de Benelux leveren 4000 gepassioneerde klantcontact medewerkers excellent werk op vijf verschillende vestigingen, waarvan 4 in Nederland en 1 in Suriname. Deze vestigingen bevinden zich in Maastricht, Tilburg, Roermond, Zoetermeer en Paramaribo.

Bezoek onze website

Direct contact

Wereldwijd marktleider in de outsourcing van multichannel klantcontact en contact center diensten. 

Orfeoschouw 70
2726 JH Zoetermeer
+(31)79 - 342 98 00
patricia.vanbergeijk@teleperformance.com

Bezoek onze website

Vraag het aan Teleperformance Nederland

Aanhef *